Koop een kunstwerk voor thuis aan de muur

Geschreven op 10-06-2022

Thuiswerken is meer gewoon geworden. Stichting kunstcollectie Essent Enexis maakt het mogelijk om een kunstwerk voor thuis te kopen. Ben jij straks de nieuwe eigenaar van een Ru Vunderink, een Fon Klement, een Margriet de Bruin of een Willem Janssen. De kunstwerken in de veiling komen grotendeels uit het depot, waar ze al een hele tijd staan. Deze kunstcollectie is in meer dan 100 jaar verzameld en wordt beheerd door de Stichting Kunstcollectie Essent-Enexis sinds 2011.

Elze Meijering, bestuurder van het eerste uur over de veiling: ”De kunst is bedoeld om naar te kijken en ervan te genieten. Een depot, zou alleen de functie van tijdelijke opslag moeten hebben. Hopelijk vinden deze kunstwerken een eigenaar die er weer van kan genieten.”

Ga naar www.stichtingkunstcollectie.nl/veiling

De spelregels:De veiling is bedoeld voor medewerkers van Essent en Enexis, gelieerde organisaties en oud medewerkers.

Er wordt bij opbod verkocht. De startprijs staat vermeld bij de omschrijving en het geboden bedrag zal daar vermeld worden. De website is geen veilingsite, waardoor een bod niet automatisch doorgeleid wordt naar de website. Hier zit een menselijke handeling tussen. Gestreefd wordt naar een spoedige vermelding van het hoogste bod op de website. De kunstwerken worden verkocht in de staat waarin ze zijn. Bijzonderheden worden op de website vermeld.

Er worden drie kijkmomenten georganiseerd. vrijdag 24 juni, maandag 27 juni en dinsdag 28 juni van 10.00u tot 14.00u. Het merendeel van de kunstwerken bevinden zich op de X-hub in Arnhem, maar niet alle kunstwerken. Een email naar essent-enexis@stichtingkunstcollectie.nl met het gevraagde kunstwerk kan uitsluitsel geven of het te zien is.

De looptijd voor bieden start op 24 juni 9.00u en loopt af op vrijdag 1 juli om 17.00u

De bieder met het hoogste bod zal per mail op de hoogte worden gebracht en ontvangt dan de betaalinstructies. Na betaling kan het kunstwerk worden opgehaald in Arnhem op locatie X-hub van Enexis.

De opbrengst zal worden gebruikt om nieuwe kunst voor de collectie aan te kopen van hedendaagse talentvolle kunstenaars.